+ dag dig dug +

June 22, 2011

Hujung Minggu: Short Getaway, Father's Day & Birthday Party!

Beginilah weekend sekarang. Susah hendak melekat di rumah. Wah entry sekarang semuanya pasal weekend je. Nampak sangat I busy kat ofis (muntah lah kalau oficer aku baca ni..busy sangatlah ye awak?).

My sister Jaja & I had planned for a weekend getaway. Planning nak tidur di hotel dalam KL dan bawa anak² swimming saja. Kesian tengok Afiq Harris dah lama tak pergi swimming katanya. Plus, nak celebrate father's day dengan all the boys. Jadi, Atok Aji dengan baik hati telah book kan kami apartment di Legend Hotel. Seriously, baru tahu ada apartment dekat Legend. Selama ini ingat bilik hotel saja.

Suka bukan kepalang lah budak² dapat main dekat swimming pool. Bapak budak pun boleh tahan sukanya. Tak agak² tunjuk six-pack mereka yang dari 6 hanya tinggal 1 tu. HAHA. Konfiden level mereka tinggi. Mak² dan aunties silalah jaga anak sahaja. Takda masa nak buat cubaan kuak lentak atau kuak kupu² dekat situ.

Budak ini asal masuk pool je dia mengantuk. Entah apa peel lah.

Jaja with the boys.

Auntie Gudik yang setia melayan anak buah. Bagus!

Malam itu kami panggil Atok Aji & Nenek Nah datang nak celebrate Father's Day pula. Kakal dengan Aydin dua² dah out. Tinggal si Afiq sorang je masih bertenaga. Mak dia bagi pakai bateri Energizer agaknya. Hoho. Tapau KFC dekat The Mall & makaroni made with ♥ by yours truly ye. Tapi agak tawar Jaja cakap. Jaja memang banyak komplen, menyampah tau!

The Banner made by Jaja

Mereka yang diraikan. Comel tak tie mereka? Hehe

The Cake yang kebetulan sama dgn tema.

Family kecil saya, saya gemuk saya OK. hahaha

Family kecik Jaja.

Selamat Hari Bapa to Ayah & Hubby. I love you two so very much. Both are my kekuatan dan kelemahan. Both of you can make me cry & laugh. I would not trade both of you for anything in this world.
Sobss sobsss...(lap hinguss)


Then, lepas cek out ke birthday party Adrianna Rania anak kepada sepupu suami. Kelakar sangat bila si Chicky tu keluar. Birthday girl & a few kids kat situ menangis sebab takut dengan Chicky. Siap cakap ayam ayam takut! Hahaha kelakar. Bukan kids sahaja takut, ada orang besar pun takut hokey. Nama dirahsiakan. Hahaha.

Ariff Haikal, Faris Aiman, Aaron Ridzqy & Adrianna Rania.
Nama budak² zaman sekarang mesti nak double kan.

BBF
Tempat mengadu domba dan gosips!

Bday girl yang takutkan ayam. Hehe sian dia.

So thats about it. My weekend bersama yang tersayang. Minggu ini Anniversary Ibu & Abi yang ke 2. Dan juga birthday Abi yang ke sweet 16 sangat tu!

Harap² kita semua dah sihat lah hujung minggu ni so that boleh pergi jalan². Sekarang ni Ibu & Abi dua² pun tak sihat. Berlawan² batuk.


33 comments:

  1. muncitnyer kek itiuwwwwww. geram ai tengok

    ReplyDelete
  2. fie x gemok la...mandai2 jer..hihi

    kakal nampak cam dah bog boy sgt2 hihi =p

    ReplyDelete
  3. cantiknyaaaaaaaaaa kek fathers day tuu .. semoga daddy2 adik bahagia dan panjang umur selalu :)

    ReplyDelete
  4. jue : best best!! i lap you allzz

    ReplyDelete
  5. kak ena : muncit cam yang diraikan. hahaha

    ReplyDelete
  6. wah..meriah father's day celebration..=)

    ReplyDelete
  7. woaaa meriahnye celebrate fathers day tuh,
    dah la kiut2 semua, hehe
    plg kiut kakal la..
    :D

    ReplyDelete
  8. yan tau apa yg selalu digosipkan..hehehe sapa kawin ngan org gombak je tau...

    ReplyDelete
  9. yunk.. gmok x perr.. janji Gorgeous..

    ReplyDelete
  10. dina : sesekali kan..tu yg meriah tu..hehe

    ReplyDelete
  11. Na : kiut kan..tang perut tuuu

    ReplyDelete
  12. yan : hahaahah, sabar je lahhh..

    ReplyDelete
  13. nurul : kebetulan jumpa Nurul..hehe

    ReplyDelete
  14. rose : gorgeous tu you...hehe

    ReplyDelete
  15. eh..kat kfc wangsa maju kan?? hehe
    aah..anak sekarang nama double je..senang panggil nama penuh terus.....hee

    ReplyDelete
  16. kakal masuk pool je ngantuk? lawak la budak comel sorang ni...

    ReplyDelete
  17. ayu : yes! dkt dgn rumah ayu ke?

    ReplyDelete
  18. Da : haha nape entah dia ngantuk..haha

    ReplyDelete
  19. salam wardah,

    mmg kiut kek kemeja tuh :)

    ReplyDelete
  20. cantiknye cake tu. pki tudung denim ahc kan. bestlah weekend penuh aktiviti keluarga. :)

    ReplyDelete
  21. Kak Fie x gemox la..santek je sue tgk..tamo kurus2 sgt..hehe..kakal semakin hari semakin encem sue tgk..putih gebus je..geram tgk kek yg muncit itu.. :))

    ReplyDelete
  22. hehee..meriahnyer weekend fie.kesian tgk muka budak yg sambut birthday tu sbb takut ngn chicky.seperti biasa kakal mmg comel.geramlah.

    ReplyDelete
  23. ehem..jgn lupa byaran jaga kakal selama 1½ hari.

    ReplyDelete
  24. Fad : haah, eh mana tau ni? ;p

    ReplyDelete
  25. sue: huhu demokkkkk..kek muncit tu ssh nak dpt tu

    ReplyDelete
  26. cik yam: haha, kesian tau. siap jerit ayam ayam!

    ReplyDelete
  27. adik: kau tlg kan ikhlas? takyah la bagi duit. hehe

    ReplyDelete

welcome to preggieland dear