+ dag dig dug +

June 14, 2011

Back to School Bebeh!

Yes, setelah hampir setahun menghilangkan diri dari bidang pendidikan, saya kembali ke sekolah pada hari Ahad yang orang lain semua sibuk membaking cake lah puding caramel lah sempena Father's Day. But I have to go to school! Whatthefish.

Dah pasang niat to finish what I have started. Tak baik buat kerja separuh jalan. Mak kita tak ajar buat macam gitu. Dia bilang buat kerja sampai habis. Macam makan nasi juga. Jangan makan separuh-separuh, habiskan je tak kisahlah badan naik ke apa (Alasan ye)

Dulu berehat sekejap sebab sedang mengandung. Takut tak dapat tumpukan perhatian pada kelas dan asyik ponteng sahaja. Rugilah masa dan uwang kan? Baik tunggu dahulu dan cari masa yang sesuai.

Rasanya masa itu dah tiba. Budak bobot pun sudah 1 tahun. Dah pandai berdikari. Dah pandai kejut Abi dia bangun pagi². Dia gosok² tangan dan belakang Abi suruh bangun. Just like how Ibu did setiap kali kejut Abi. HEHE.

Maka, weekends akan jadi lebih hectic. Tidak akan sama seperti sebelum ini. Haruslah kena tinggalkan bekalan makanan untuk perut Suami dan Anak. Tidak boleh tidak. Harus! Kasihan nanti terkontang-kanting mereka berdua. Quality time untuk mereka berdua pun akan semakin kurang. Aktiviti pula padat. Badan dan minda juga akan jadi penat. Ibu harap Haikal & Abi support Ibu ok.


Everything I do, I do it for you. Sob sobs..


Ibu harap Ibu sudah bersedia. Wish me luck. Doakan yang terbaik.



Ya Allah, kuatkanlah hambamu ini. Demi masa depan kami sekeluarga. Amin Ya Rabbal Alamin.

 Senyum, senyum, senyum..




33 comments:

  1. msuk skoloh rendoh ke sek menengah? kekeke

    ReplyDelete
  2. usaha tangga kejayaan... heee...(tagline masa kat skolah dulu..hee)

    ReplyDelete
  3. good luck dik..bagus tu,ada lagi keinginan..akak ni dah tepu kot otak hehe...

    ReplyDelete
  4. kak sally : pakai tangga lambat la..lif takda ke?

    ReplyDelete
  5. kak izan: TQ kak..insya'Allah :)

    ReplyDelete
  6. comelnye kakal heheheh...gambatte fie

    ReplyDelete
  7. kira ok la ibu masih ada hati nak sambung belajar. syabas utk ibu kakal. jgn dirisau pasal kakal dan abi dia... tau2 depa lagi syok pi layan cendol kat tasik titiwangsa. auchhh.... hehehehe

    ReplyDelete
  8. wah bestnyer sambung blaja lg..best of luck!mesti bolehhhh...

    ReplyDelete
  9. lepas ni kena iron baju sekolah pulak la yeee..hehe :P
    kita punteringin....tengok la intake depan nak try mintak..amekk course ap...review sikit...:P

    ReplyDelete
  10. good luck fie!saya jugak tak sambung2 lagi.rugi jer wat loan belajar dulu.tapi nak wat cane,dah tak minat nak tumpukan perhatian pada pelajaran lebih2 lagi acct.sakit otak.

    ReplyDelete
  11. yes..mari kita berusaha bersama2 fie..usaha lift kejayaan..hehee

    ReplyDelete
  12. Kak Ena: bapak dia memang plan macam tu pun, nak berjimba bawa anak. benci!

    ReplyDelete
  13. young happy mama : hihi TQ awak :)

    ReplyDelete
  14. Ayu : amek DPA je. nnt kita review okeh :)

    ReplyDelete
  15. cik yam : kita pun tak suka la acct. nasib baik dah lepas dah.

    ReplyDelete
  16. all the best fie. eh fie father day dah lepas ye. ala ari tu saiful ada ingatkan tp lupa lah

    ReplyDelete
  17. Nurul : TQ. eh belum. rasanya 19hb ni kan?

    ReplyDelete
  18. appepon..isi perut tuk hubby gn anak yg penting kan..

    ReplyDelete
  19. sambung blaja ke fie??
    wow!!! tahniah
    me??
    makin lama makin hilang keinginan tu
    rasanya macam tak je
    tp nanti kalau dh muak keje
    sambung gak kot

    ReplyDelete
  20. insyaallah dah usaha pasti ada jayanya :))

    ReplyDelete
  21. Dayu : sambung dari bawah je Dayu. :)

    ReplyDelete
  22. aku support ko fie...semoga semuanya dipermudahkan...

    aku tau ko kuat dan teruskan usaha utk menimba ilmu...itu juga dikira berjihad...insyaallah, ada ganjaran besar menanti ko...

    ReplyDelete
  23. wahida : siries terharu baca komen kau Da. TQ :)

    ReplyDelete

welcome to preggieland dear