+ dag dig dug +

June 13, 2011

A Day With The Girls

Weekend kan selalu cari alasan untuk keluar. Even keluar jumpa Mak & sibling sekejap pun jadilah. Duduk rumah saja panas ye. Nanti mulalah nak cari gaduh dengan Kakal je. Kakal ni macam Ibu dia juga. Kalau kat rumah dia tak tentu arah sikit. Kalau keluar dia sukalah.

*_______*

Sabtu hari itu kami ambil kesempatan melawat Nenek kat rumah Pak Ngah. Nenek sekarang dah jadi orang Kelana Jaya ok. Duduk kondo lagi. Cucu dia pula yang kena jaga rumah di kampung. HAHA. Nenek dah pesan jangan lupa sapu laman rumah kita yang sekangkang kera itu.

Baik Nenek!

Nanny Midah Kukis yang jemput kami dekat rumah. Abi kan takda, Abi pergi teman Nek Mok ke Rembau. Nasib baik ada Auntie Gudik sebagai Assistant Ibu pada hari itu. Good!



Nanny Midah Kukis sedang suap cucu nya.

Aydin buli dua pupu dia, Azril. HAHA


Afiq & Kakal tengah layan Michael si tikus belanda.

Memandangkan hari ini kami keluar tanpa suami, maka Mummy Jaja pun ajak teman beliau cari kain untuk buat baju raya. Selalu pun macam ini, lampi. Tailor dah tak ambil kain nak jahit dah Ja oi!

Gulatis @ Kota Damansara

Kasihan. Penat sgt ikut Ibu dia.

Sebenarnya ada 3 jemputan tak dapat dipenuhi minggu ini. Sebab Abi takda dan Ahad pula lepak saja di rumah. Maaf ye CPM Miera, Zarith Sofia & Yan ChiChi.

Minggu ini pula sudah plan sesuatu dengan Mummy Jaja. Nak bawa budak² mandi manda. Oh oh I cant wait!


p/s: 13 days to our 2nd Anniversary & hubby's birthday. Kejapnya masa berlalu.

18 comments:

  1. lamanya akak x singgah sini .. winduuu :)
    alorr cian si kecik .. keletihan kan :)

    ReplyDelete
  2. seronok berjalan2...mmg semua org sibuk prepare utk raya..sbb takot kes yg sama,tailor takmo =)

    ReplyDelete
  3. kak ieda: tq singgah. budak kecik tu mmg dah penat sgt dah :)

    ReplyDelete
  4. dik,email kat akak email awak,akak bg link hehehe.. = izanygcute@gmail.com k..

    ReplyDelete
  5. izan : yes, tailor takmo amek kang pakai kain langsir je la..haha

    ReplyDelete
  6. hehehe..ala syiannye anje mummy..penat ye..hikhikhik :D

    ReplyDelete
  7. kakal sangat comel..thanks for visiting my blog..add u to my blog links..=)

    ReplyDelete
  8. samalah cam kita jugak, cari alasan weekend utk keluar, duk umah mcm boring n lg penat sebab kena masak dari pagi sampai mlm huhu.

    ReplyDelete
  9. wah wah conoknyee jln²..cian kakal penat muka ibu pon penat..ibu tu sbnarnye penat tipu tp sbanrnye nk jenjln lgi tu..hihi..xpe kak fie pia fhm..next time ye..cukur jmbul ke..hihi

    ReplyDelete
  10. mummy : dia penat pilih kain sekali

    ReplyDelete
  11. Haza: yelah kan..dahlah penat kerja seminggu kan, hehe

    ReplyDelete
  12. alolo..kesian kakak sampai tido2. penat teman Ibu shopping yer?

    demok ahh kakal nih. geram anT tgk tau!

    ReplyDelete
  13. kakal xtentu arah yer..
    pdhl ibu yg lebey, ekekek..
    tp mmg ye la..
    harap weekend je bley spend ms brsama, nk brjalan ke hape kan,
    even xde xtvt luar pun,
    ttp gak kuar pusing2 dlm kete pun ckup la, hehe

    ReplyDelete
  14. Ena : ahaha bila nak jumpa Naurah tomey nih?

    ReplyDelete
  15. Na : betul! Ibu dia hover ok. tak jumpa Na kt bday party Cyrus kan.

    ReplyDelete

welcome to preggieland dear