+ dag dig dug +

November 3, 2011

#1sttimejumpa

Salam Khamis,

Siapa yang ada akaun Twitter mesti tahu akan kewujudan hashtag di atas. Hashtag ini dah trending dah di Twitter. Semalam sementara menunggu suami datang pick-up, saya telah memenuhkan TimeLine dengan hasHtag ittew. Haha, addicted weh. Ada sekali tu hasHtag #SayaGenerasi. Yang itu memang kelakar habis lah. Habis segala kenangan silam keluar.

Disebabkan tak puas nak main hashtag dekat Twitter, maka saya nak buat dekat sini. Haha. Boleh tag kawan² yang tak ada akaun Twitter sekali.

#1sttimejumpa Encik Suami adalah sewaktu pernikahan BFF, I was her bridesmaid and he was the official photographer and the groom's brother. How complicated is that?

#1sttimejumpa Ariff Haikal ialah pada 11 Mei 2010 jam 2.31 petang di HKL. HAHAHA. And he is the best gift I've ever had.

#1sttimejumpa Juliana Jamian aka Biras adalah di atas tangga Maxis Jalan Raja Laut. Dia tegur 'Hai'. Dalam hati aku 'Siapa Budak Ni?' Jangan marah Jue. HAHA.

#1sttimejumpa Maknam aka Oni masa dia jual baju melayu dari Unit ke Unit. HAHA. Kak, saya jual baju melayu. Belilah untuk suami ke abang ke. 'Aku belum kahwinlah bengongggg'

#1sttimejumpa Cik Nee masa lapor diri di Wisma Sime Darby. Innocent gila dengan tudung bawal. Kehkeh.

#1sttimejumpa Juju masa duduk dekat 'kawasan setinggan'. Juju pakai high heels, baru nak kahwin masa tu dia sombong sikit. HAHA.

#1sttimejumpa Lynda Zain masa dekat sana juga. Masa tu Lynda jaga 'bilik kebal'. HEHE.

#1sttimejumpa Saliza Erk, masa ada kursus rasanya. Masa dulu dia tembam, montok gitu. HAHA.

#1sttimejumpa Bos Besar, masa interview nak masuk sini. Dia tanya 'Apa awak ingat dengan tulis Ahli Puteri Umno ni akan diterima kerja sini ke?' WTFishhhhh. HAHA.


Saya boleh main benda ini sepanjang hari tau! HAHA. Nasib baik sedar diri yang sedang bekerja, maka kena stop dulu dan teruskan kerja.


Oh, ada BFF masa sekolah rendah dulu mention saya di Twitter berbunyi begini :

'#1sttimejumpa Fie Shah dia introduced herself as Pipi as in Fifie...so comel! I miss you dear friend!!'

Terus ter sobbb sobbb sebab sangat terharu dia masih mengingati detik perkenalan itu. I miss you too Nana!


hugs&kisses

PIPI


>________<


24 comments:

  1. hahha fie yeke ko jumpe akk masa kursus... bukan jumpe akk kat gerai AI NASIK KUNYIT... i'm wif ur biras... u wif geng kwsp...haha

    ReplyDelete
  2. hahahaha ye ye..ko salah niii fie..kat kedai abang Ai nasik kunyit..kite tegur die kan kak za..die tunduk je bawah pandang pinggan sambil makan..mcm cantek je kau ni fie :D hahahahaha

    ReplyDelete
  3. ala tak reti ngn twitter..(tak pernah cb sbnrnya..hehe)

    ReplyDelete
  4. Sally : Ye ke kak? Haha, maklumlah tak geng masa tu...

    ReplyDelete
  5. takde akaun twitter... hahahaha

    kolot kan ^_^

    ReplyDelete
  6. ade acc twitter tp sampai la ni xbukak2..xpandai sngt la..

    ReplyDelete
  7. Jue :Hahahaha, aku kan pemalu. Yg itu mmg aku tak ingat ok!

    ReplyDelete
  8. Aci gebus : takpe, takda pun takpe :)

    ReplyDelete
  9. Ibu Kakal: akaun twitter ape ye? i follow u..hehehe

    ReplyDelete
  10. hei fie... kite jupe ms lapor diri.. siap tulis name kt name tag ; FIE?? igt x kene marah dgn kaifil? hahaha.. ape name samaran ni!! hahahah dem..

    ReplyDelete
  11. X pndi berTweet. Kerja kat opis melambak. Nak amik ms berblog pun terpaksa curik2. Kat umah mmg lgsg tak smpt nak bukak tenet. Bos kecik kat umah garang ooooo!

    Hiks~

    ReplyDelete
  12. Sue : Alahai malunya nak bagi pasal kita suka bebel kat sana. Haha

    ReplyDelete
  13. Azne : Hahahaha, haah kena marah ngn kaifil. eleh dia saja nak tunjuk garang la tueww

    ReplyDelete
  14. Fara : Woah, bos kicik banyak demand ekkk..

    ReplyDelete
  15. pun baru pandai guna twitter tapi masih tak tahu kegunaan yg ada kat twitter tu...hehehe

    ReplyDelete
  16. hahaha.. aritu ada hashtag about mitossanasini...lg kelakar.. bc sorang2 bleh gelak.. alahai.. btw, thanks for drop by and comment di blog saya.,.. feel free mehlah add sye kt twitter... kayyana85 ...

    ReplyDelete
  17. susah nak layan twitter..kat ofis, nanti karang tak terbuat keje lain..kat umah, berebut tab ngan rafique..hihi

    ReplyDelete

welcome to preggieland dear