+ dag dig dug +

March 10, 2011

Takut ke Cinta?

hubster is on MC for 3 weeks since Monday. dapat MC sebab doktor bilang beliau tidak boleh buat kerja, kena rehat katanya. (sakit jari je pun. alasan sungguh!) so as usual today, he sent me & Kakal off to work & nursery. then he headed home to his mum's (my MIL of course). and as usual juga, bini yang suka membebel ini mengingatkan tentang few things yang beliau harus uruskan kan hari ini.


♥ kenangan hanimun ♥

sampai ofis, BBF sampaikan berita bahawa suami beliau (adik ipar saya) pun turut bercuti juga. katanya nak pergi memancing. terus dalam hati terfikir 'alamak, suami aku ikutkah?'

hahaha. jahat betul kan.

memancing tu hobi hubby no 3 selain fotografi & video games. dah dalam darah daging la kiranya. tapi dah lama sangat dia tak pergi since saya pregnant lagi. sebab orang tua² kan kata tak elok memancing kalau bini sedang sarat mengandung. jadi keinginan dalam hati beliau tu sudah membuak-buak nak memancing. tapi sering sahaja di halang oleh saya!

bukan nak control suami tapi saya rasa perlukan beliau 24/7 di sisi. mengada ek? but i promise him, kalau Kakal dah boleh berjalan nanti kita sama² pergi memancing. Abi boleh ajar Kakal mancing sekali. and he agreed!

saya harap beliau setuju bukan kerana takut dengan ugutan² bini dia ini tapi lebih kepada dia cintakan bini nya. *____*

i ♥ u b!!

p/s : seperti kata seorang Alim Ulama 'lebih indah jika anda mendirikan rukun yang 5 itu kerana CINTA dan KASIH kan Allah bukan kerana TAKUT semata-mata' wallahu'alam..


8 comments:

  1. seriously!. i pun rasa mcm tu. bukan nk control tp kalau boleh nk husband ada dgn kita 24/7.



    btw, lama x jenguk kakal. makin chubby lah, comel!

    ReplyDelete
  2. ko ni banyak songeh laa fie..! hahahha~

    ReplyDelete
  3. saya sokong fie..lebih2 lagi bila husband kita jenis keje o.t 24/7 dan tak leh nak cuti senang2.cth kalau keje 3 tahun,3 tahunlah tak cuti2.tsk..tsk..

    ReplyDelete
  4. ann : kan kan? bukan i sorang lah rasa begitu nampaknye. hehe.

    ReplyDelete
  5. sangratoo: songeh itu perlu! haha

    ReplyDelete
  6. ct shah: tskkk sian. tapi bila dh dpt cuti tu gunakan sebaiknye! hehe

    ReplyDelete
  7. hehehehe
    dah tak larat nak menghalang keinginan dan aktiviti suami
    bagi je lah

    ReplyDelete
  8. suweeeetttnyeeee..kita bkn control laki tp kita sayang laki..yg penting laki jugak pembimbing kita bkn ikut je ape kita nk evendo bnda tu xleh wat..

    lps ni kakal g mancing..chomell je..hihi

    ReplyDelete

welcome to preggieland dear