+ dag dig dug +

March 28, 2011

Monday Blues : Dilema Seorang Ibu

fine. tajuk tak ubah seperti cerekarama. maka sudah tahu lah isi nya pun agak ber emosi. sediakan tisu pls~

last week sudah keluar announcement pasal team building, maka semua orang pun gelut nak mencari² tarikh yang sesuai. siriesly, saya malas nak pening² fikir nak pergi bila. yang penting nak pergi habiskan cepat dan balik cepat. maka saya ambil team yang pertama pergi pada 13-15 April ini.

bila tiba bab kursus bermalam² ni memang sangat la berbelah bahagi. tak pergi salah, pergi pun salah. huhu. tinggal anak, tinggal suami. sedih wei. tapi nak buat macam mana. bak kata BFF saya 'anggap je lah kau pergi mengharumkan nama negara' walaupun tak la kan. hahaha.

akhir Nov 2010 aritu pun kena pergi kursus juga. 3 malam lagi kat Melaka. ada orang tanya kat saya,

'relaks je awak ye. tak rindu anak ke?'

ye, muka memang relaks dalam hati hanya Allah dan suami saja yang tahu. berapa kali call, berapa kali buat video call. asal ada masa senggang je tgk video anak. nak tidur pun buka video dulu baru leh lelap. haru wei. sangat² emosi.



bahan bukti Ibu yang bersedih.
nangis sampai mata dah ada lingkaran gelap.

 
tapi ini namanya tanggungjawab. tanggungjawab terhadap negara. ecewah.



notakaki : malas nya lah hari Isnin macam ni kan. rasa nak balik golek² dengan anak je.






20 comments:

  1. 3 hari jer tue... dah sedih sgt kan wardah.. jue nie hah.. dah masuk hari ke 3 berpisah dgn my Alif.. sedihhhhh woooo.... nak tunggu abes 14 hari.. rase cam nak mati suda... aduhaiii.. bertabah la yer wardah... bak kate laki jue.. we have to sacrifice..wlupun tanpa rela :(

    ReplyDelete
  2. fie,jgn kata hang,kita ni pun tension bila kena pi team building tuh.sbb anak kena tinggal utk 2 malam.dah ler anak saya tak penah kena tinggal sejak dia lahir lagi dan mlm2 kena muka saya ni yg dodoikan dia tido.sedihnye lah.kita amik bulan mei ni.
    naik kejunglah pale ni nak antar eryn kat ner sbb time tu eryn dah tak de hantar umah umi.dah hantar kat taska.last2 hubby ckp biar dia jelah handle malam2 ngn mil dan fil.hopefully kita boleh tahan perasaan time tu nnti.:-(

    ReplyDelete
  3. tak pernah lagi berpisah bermalam ngan kysha.rasa memang tak boleh sbb kysha kena nenen baru nak tido.
    sedihkan tido tanpa si kecil tu.

    ReplyDelete
  4. Jue : jue pergi mana? alahai lamanya. sabar ye Jue

    ReplyDelete
  5. cik yam : tu lah, harap boleh bertahan. sabar ye mariam

    ReplyDelete
  6. errk?aku..aku tak pegii...sampai dah putus "milo" baru aku akan kemana²...kalau tak..aku yg akan jadi beruang panda kat janda baik nun..(p/s: muka kakal cam muka ayon masa tgh serius!)heheh

    ReplyDelete
  7. Zuris : itulah, biras kita anak dia pun begitu. sedih la camtu kan.

    ReplyDelete
  8. sabar lah ye fie kekel tahu mak dia ada t/jwb terhadap kerja

    ReplyDelete
  9. jue tak g mane2 pun.. Alif yg dah dibawa balik ke kg oleh Tok Ma nye wardah..:( .. dua minggu adalah sgt lame bg jue.. nie baru 2 hari.. adesssss

    ReplyDelete
  10. kak fie, sue tamo pi lah..lg haru, baby baru 3months kot, susu ngah melimpah2..huhuhu..xkn sue tgglkn baby ini dlm mase terdekat ini..sian kt dia, baru melihat dunia..

    ReplyDelete
  11. Nurul : harapnye begitu..tq Nurul

    ReplyDelete
  12. Jue : alo Alif kt kg ke. takpa u know he's in good hands. :)

    ReplyDelete
  13. sue : takmo pi takpa, boleh try ckp ngan diorang. lg pun kecik sgt nak tgl kan.

    ReplyDelete
  14. sangratoo : serius sama kan! hehe

    ReplyDelete
  15. aduhh dikk ibu mana lahhh x rindukan anak bila berjauhan .. nak2 bb kan :) sabar ye dik .. tugas tetap tugas ..

    ReplyDelete
  16. kak ieda : terima kasih kak :)

    ReplyDelete
  17. kak fie, pia pon sedih gak evendo baby lam pewut lgi..pia tkut xlarat jew..nk amik tarikh awl pia blk swak sbb wedding abg nk xnk kne g lmbt ckit..mse gi tu pia 7 bln (ok lgi tp ngade² je)..huhu..cuma xleh nk berenggang ngn en somi..hahaha..(msti kak fie cam mau lempang pia ni)

    ReplyDelete
  18. skrg ni asal kena gi mana2 yg kena bermalam selain bukan kat umah
    tanpa anak
    mmg haru.. mmg selagi boleh elak
    mesti nak elak

    ReplyDelete

welcome to preggieland dear