+ dag dig dug +

February 8, 2011

Cuti, Acara & Lain² Lagi

hmm, mana nak mula ye. lama betul tak update ni. sebab cuti lama kan, maka blog pun turut bercuti. cuti digunakan sepenuhnya menghadap anak teruna yang dah makin meng'HERO'.

masa bercuti juga digunakan sebaik mungkin untuk bersama si dia yang tersayang. cewah. maklumlah since dah ada anak ni amatlah jarang dating berdua. jadi si dia telah mengajak si tersayang pergi dating. ke mana? jeng jeng jeng..

TGV Wangsa Walk jee..

memandangkan masa bercintun sangat suka menonton movie berdua, maka tradisi tersebut terbawa-bawa sehingga dah beranak. ceritanya ialah HAQ. si dia beriya-iya nak tengok kononnya ini adalah filem super hero malaya (ala² HEROES). tapi ternyata meleset dan si dia sangat hampa (sorry b!)


si dia yang sedang melihat menu di kaunter
bukan yang sedang memandang kamera
hari² yang lain dihabiskan bersama anak teruna. memang cuti² macam ni sangat ditunggu-tunggu. masa ni lah boleh saksikan perkembangan anak teruna dengan mata kepala sendiri. banyak juga benda² pertama kali Kakal tunjuk kat Ibu & Abi dia. dan yang 1st time Ibu & Abi bagi Kakal rasa.


first ride in shopping mall

masa ni kat Sunway Giza. saja nak tengok reaksi dia naik benda alah ni. agak kejung juga la mungkin sebab seat tu agak sejuk. dan peha bam-bam terkena seat tersebut. hihi. tapi pastu dia tak mahu turun!


first visit to Baskin Robbin



eh ini pun kat Sunway Giza juga. nampak sangat selalu pergi sebab nak jenguk CAMY babyland kat situ. hehe. tengoklah Kakal ngorat kakak jual aiskrim kat situ. *wink wink* sila minta diskaun kat dia tau Kakal.


first time berdikari (berdiri di atas kaki sendiri)



aktiviti wajib sekarang ialah memanjat tanpa henti. habis semua benda nak panjat pastu lepas tangan macam dah pandai sangat imbang badan. sudahnya terjelepok tapi nasib tak menangis. bagus, barulah HERO!

dang paling menggembirakan ialah..

first crawl

uwaaa, unfortunately tiada gambar first crawl. video ada tapi kenot view la pulak dari office beta. its hokey. yang penting Ibu sangat happy & bersyukur. Alhamdulillah Kakal dah boleh crawl. bermakna Ibu pun semakin fit sebab kena selalu crawl dengan Kakal sekali. pfffff..

dan hari ini, first time Kakal nangis dekat depan school. selalu seronok sangat jumpa teacher. ini lah akibat lama sangat tak pergi school. dah sedap memerap dengan Ibu.

alahai baby..




15 comments:

  1. nak ngorat kakak jual eskem? mesti kakak tu cair tgk kakal yg putih gebu suci murni ni....

    ReplyDelete
  2. lama tak pi school kakal nangis ye. comel kakal

    ReplyDelete
  3. kakal dh pandai panjat yer..mmg xder la brg2 cenonet kt mja kan..kalo dh capai tu kompem xselamat dh

    ReplyDelete
  4. bila kakak nak dapat adik??? kuang kuang kuang...

    ReplyDelete
  5. kakal dah boleh crawl, yay! meh la lumba dgn imaan.

    ReplyDelete
  6. alah2 cumeinya .. takut kat mainan tuu , tu yg tercengang tuu :)

    ReplyDelete
  7. wahida ~ tapi tak dpt pon diskaun. hampa Kakal

    ReplyDelete
  8. Nurul ~ itulah dia, menangis pulak dia.

    ReplyDelete
  9. yana ~ ha, mmg tak selamat laaa...

    ReplyDelete
  10. acik gebus ~ oh lamaaaaaaaaaaaaa lagi. kehkeh

    ReplyDelete
  11. kak ieda~haah die pandang semacam ke kan. haha

    ReplyDelete
  12. wah,kakal dh pandai merangkak.berdiri on his own pun dah pandai.bagus2..huh,pas ni pandai jalan pulak ek.bior omak eh ponat kejor satu mall.hik hik..

    p/s :kakal,kenapa ensem sgt??:-)

    ReplyDelete

welcome to preggieland dear