+ dag dig dug +

February 10, 2011

Keterujaan

banyak betul perkara yang nak kena fikir. ada masa 3 bulan lagi ni. sempat ke sempat ke?

baru lepas menjenguk blog Ladynoe & Raihan Ibu Alia . 1st birthday bash anak mereka. walah! sangat best la. ladynoe sangat kreatif ok. dia buat semua preparation tu sendiri dengan hubby dia. oh so sweet. tiga hari je dia buat semua tu. entry Raihan pula sangat penuh infomasi,incase tak sempat prepare sendiri klik saja dan order. terus siap!

saya 3 bulan punya preparation pon belum tentu sehebat dia nanti. takpe, yang paling penting ialah keseronokan masa nak buat preparation untuk anak. dia memang tak tahu apa pun. tapi harap² dengan koleksi gambar yang ada nanti (insya'Allah) mudah-mudahan dia akan ingat moment 1st birthday party yang Ibu & Abi dia buat.

tadi call Nanny Midah Kukis. tanya kat dia:

me : mak, dulu 1st birthday P kat mane ah? lupa sudah. kat Kg. Permatang ke?

Nanny : ish bukan la. kat Flat Sri Sabah. mak ingat lagi tau. (dulu masayarakat normad, suka pindah randah. hahaha)

me : oh yelah, ada kan gambar masa tu P pakai dress bunga². (tiba² teringat balik..)

Nanny : ha yelah. yang tu. ada lagi gambar dia. banyak tau gambar masa tu nanti mak cari lagi. (tiba² dia pulak exkcited..)

me : hehe, mak bagi hadiah apa kat P masa tu?

Nanny : takda apa kot, hadiah kasih sayang je cukup.



*_______*


baiklah mak...


birthday orang lain Kakal yang over siap pegang pisau nak potong kek


  

20 comments:

  1. fie wat kt mane, bile. jemput kita tak. hehehe.

    ReplyDelete
  2. bulan 5 Fad. dun worry. kita mesti ajak! cewahhh..

    ReplyDelete
  3. na xsmpai sbulan je lg,
    tp xde ape2 preparation lsg,
    hahaha sbbxde sape la nk jemput..huhu
    maybe smbut ber3 jek..
    mika, ibu & babah :p

    ReplyDelete
  4. birthday kakal bulan 5 eh
    nanti jemput aunty eh
    tapi kita jumpa dulu ahad ni kat splash park
    baru nanti time bday kakal aunty tak tersipu-sipu

    ReplyDelete
  5. kak fie, kakal sgt2 comel..geram nengok pipi dia yg bam bam tu..eiiiii..cubit skit meh!

    ReplyDelete
  6. bulan 5...nak jemput org jauh ni tak?? hehe :P
    buat kat umah ke?? besnyer kalo diajak..keh3

    ReplyDelete
  7. wardah....

    bagus la ibu kakal dh pk dr skg.
    party besday kakal..sure mcm2 adaaa


    sha ni blur2 jer lg...

    nak buat kat melaka...sure xdpt menjemput momma blogger sekelian..jauh kan

    rasa nak buat kat rumah nenek kajang jer....

    wardah dh pk tema ape eh?
    ahad ni mesti jumpe wardah n kakal tau....xsabar nye rasa.

    ReplyDelete
  8. okeh...kakal nk sambut beday kat mane..cpt bgtau...diari penuh nie..hikhik..

    jap..jap...dulu ko sambut beday kat mane..? hahahaha...ko jgn memain wardah...hahahaha

    ReplyDelete
  9. dear, kalo free dtg lah umah mak rose kat seremban... ada buat makan2 skit tuk besday party qaseh n twin (ank adik) jemput dtg yerr..

    ReplyDelete
  10. na, kalau na kat sini kita mesti dtg!

    ReplyDelete
  11. as : ye auntie As, 11 mei. hehe

    ReplyDelete
  12. Dayu : jgn malu, nnt leh kenal2. alo splash park. huhu

    ReplyDelete
  13. jue : kalau aku tak ajak maknanya aku dah gile gamaknye. hahaha

    ReplyDelete
  14. sue : meh la. nnt kite geget anak sue plak haaa..

    ReplyDelete
  15. ayu : jauh ke ayu? insya'Allah kalau ayu free boleh dtg. ceh, padahal belum confirm ni. hahaha

    ReplyDelete
  16. sha: sedih nya tak dpt jumpa sha. ist ok. nnt birthday qaish buat kt kajang la. sng kita nak dtg. hehe.

    ReplyDelete
  17. rose : insya'Allah mummy qaseh :)

    ReplyDelete

welcome to preggieland dear