+ dag dig dug +

January 25, 2011

Welcoming Aydin Qaliff ..

to the world and to Shah's family *_____*

semalam pagi² my sis Jaja dah sms yang dah ada tanda² nak bersalin. oh oh, terus semua panik sekejap. (read: saya dan Nanny Midah je yang panik sebenarnya) terus bagi kata² semangat dan nasihat² yang agak berguna sewaktu di dalam labor tu. padahal Jaja dah ada sorang anak pun. macamlah dia tak reti kan. haha.

Adik and i was busy texting her sampai satu tahap Adik pun dah kena marah sebab asek duk tanya 'dah berapa cm'. every half an hour pulak tu Adik gi text Jaja. mana lah dia tak hangen. haha. konon² kitorang ni nak buat laporan live la kat FB. macam Jaja buat kat saya dulu. habis setiap satu cm yang bukak dia report dalam FB.

dah penat text dia, text pula BIL. biasalah lelaki ni lambat sikit nak reply msg. dalam pukul 10 malam mcm tu baru dapat msg dari dia berbunyi :

'Akum. Jaja dah selamat bersalin 20 mnt lepas. baby Alhamdulillah ok dan muka macam Afiq!'

hahaha. terus tak sabar nak jumpa nephew baru ku itu.

pagi² lagi hantar Kakal kat rumah Nek Mok dulu terus ke Tropicana Medical Centre, Kota Damansara. dan pertama sekali haruslah terkam baby dulu. mak dia kendian jumpa pun takpe. hehe.

Aydin sangat behave. dia tak banyak meragam Jaja kate. saya pegang pun dia diam sahaja. seskali je dia macam ekk ekk. pastu senyap. tengok je muka kita. bam bam sgt. pipi labuh terkenan abang Kakal la ni. hikhik.

Aydin Qaliff bin Saifudin
3.5 kg
51 cm
Born on 24 Jan 2011
at 9.30 pm


Like this shot!

saya ambil time off, so tak sempat nak tunggu Afiq Harris sampai. tak sabar nak tengok reaksi dia 1st time jumpa adik dia. sebab dia tak suka babies, dia suka main dengan abang². dengan Kakal pun dia wat dek je.

oh. rindunya moment macam ni. moment di mana mula pegang baby sendiri. kiss dia buat pertama kali. bau baby. oh oh. rinduuuu.

to Aydin,

Ibu & Abi doakan Aydin jadi anak yang soleh. taat pada Mummy & Papa. be gook ok! welcome to shah's family baby!




18 comments:

  1. rindu bau baby yg sedappp...esp bau ps lahir tu... mmg xleh nk copy dr mane2

    ReplyDelete
  2. ala anje anje..bibir mungil tu yg mahal..ouh ouh..

    ReplyDelete
  3. ye..ye.setuju.rindu sgt ngn moment camtuh,especially time pas kita dh deliver dan doctor put our baby on our chest.can't believe that i'm already a mother!
    tahniah pada ur sis for her newborn little munchkin.

    ReplyDelete
  4. comel nye pic tu..n baby pun comel

    ReplyDelete
  5. abam afiq sgt behave. die mcm tau je die da jadi abg. pastu die sebut baby and tunjuk aydin. cumelkan! aku tak sempat nak posing ngn aydin sebok layan afiq. hoh!

    ReplyDelete
  6. ibu Iman : sedap kan. macam wangiiii sgt

    ReplyDelete
  7. mummy: bibir mungil ala² Kak Nita tak? lodeh haii makk lodehhh

    ReplyDelete
  8. cik yam: masa dorg letak Kakal atas dada dl, kita tgh lalok sesangat. hahaha

    ReplyDelete
  9. adek : aku pose byk sgt sbb mummy dia gi yak yak. hahaha

    ReplyDelete
  10. juju : tengok anak kau pulak shane nnt.

    ReplyDelete
  11. ya, last shot tu sgt menarik..
    mm..aydin qaliff, mcm name ank buah sy..hihi..
    welcome to d world baby aydin!!

    ReplyDelete
  12. zz: ye ke? nama anak² zaman skarang kenmain glam kan?

    ReplyDelete
  13. acik gebus: ayooo itu ler psl mak dia makan beras siam gamaknye

    ReplyDelete

welcome to preggieland dear