+ dag dig dug +

January 24, 2011

Look Ibu, I can clap!

yeayyyy

if u happy and u know it..clap your hands!

weekend lepas banyak menghabiskan masa menonton TV. rancangan American Idol season 10 macam menarik je untuk ditonton (sebab dah tak de cerita menarik pun).

saya tertarik dengan budaya mereka. parents are very supportive. even anak² tu takdelah menyanyi bagus mana pun, malahan teruk rasanya. tapi parents masih gigih teman dan bagi full moral support. bukan lah budaya kita tak macam tu. tapi tak nampak begitu.

mungkin kita tak mula dari awal. mungkin.

jadi Ibu cuba mulakan dari awal. beri sokongan kepada anak Ibu. mungkin anak² selepas ini juga. hehe. itu yang Ibu tempek gambar Kakal yang sudah pandai clap clap! tapi dia ikut suka saja bila nak clap.

tengah makan pun tiba² datang seronok dan clap clap.
tengah pegang baby bites, tiba² seronok dan clap clap.
tengah minum susu, seronok dan clap clap.

bila Ibu jerit, clap your hands Ariff! diam sahaja dia.
bijak bijak..

apa² pun, i am so proud of u baby. lepas ini kita belajar lain pula ok. merangkak tu, teruskan berlatih ye. takmo malas² k sayang.


my baby boy yang dah makin besar makin melasak.
Ibu boleh pengsan. +______+


22 comments:

  1. takpe ibu..selagi tak perlukan "kren" ibu tak perlu pengsan..hehehe..mommy monster sedia membantu..hehehe

    ReplyDelete
  2. wah...sooooo clever la kakal ni..bagus2, satu perkembangan yg baik..dah la encem! ngeeee~~

    ReplyDelete
  3. kalo husna dengar ibu die nyanyi je die tepuk2 tangan...

    budak2 baya ni sme da pandai n melasak...pengsankan

    ReplyDelete
  4. alahai.. comelnye si tembam ni! i geram tgk perut dia. nk gigit leh?

    ReplyDelete
  5. mummy : 'kren' tu untuk angkat baby elly.

    ReplyDelete
  6. fasya : tu lah tengah nak pandai macam²

    ReplyDelete
  7. azie : nnt kite tuka² gigit anak k. hehe

    ReplyDelete
  8. muka dia menten bulat since dari newborn dulu, kan. gerammm!

    ReplyDelete
  9. pandainya kakal.... bulat lak tu... hihihihi

    ReplyDelete
  10. ok baik blik ni sye try la clap clap.
    :D

    ReplyDelete
  11. A'a kan pasal supportive parents tu, betul jugak kata wardah tu. yup2 yg tu patut kita contohi mereka :)

    Kakal & ibu dua2 tomey :D

    ReplyDelete
  12. dh bujang anak ko ye wardah..hihi..

    ReplyDelete
  13. Ibu Iman : hehe. bulat ikut Abi!

    ReplyDelete
  14. puan nad: itulah, kena contohi dorang kan. tq nad :)

    ReplyDelete
  15. juju : bujang trang tang tanggg

    ReplyDelete
  16. meh nak try jaga dia sehari. kasi tak

    ReplyDelete
  17. acik gebus: kasi tu kasi..tapiiii nnt Ibu dia nanes :)

    ReplyDelete

welcome to preggieland dear