+ dag dig dug +

January 18, 2011

♥ Note to Ariff Haikal - 8th Months

Assalamualaikum baby Ibu,

sekarang ni hujan dekat luar. dekat school sejuk tak Kakal? Ibu dah menggeletar dah kat opis ni sebab sejuk sangat. bak kata auntie Cik Nee (London ke MTD). hehehe.

oh baby sudah masuk 8 bulan baru² ini. baru hari ini Ibu sempat nak update kerana kerja hakiki dan juga ada sesuatu yang merisaukan Ibu dua tiga hari ini. but no worries Kakal. hari ini Ibu dah tak risau dah. so kembali meng update dengan gigih.

so far sehingga tarikh ini Kakal belum maju ke depan merangkak. masih lagi On Your Mark, Get Set, Go. Ibu akan sabar menanti Kakal terus mencuba ok. sebab once dah merangkak maka lagi penatlah Ibu dan Abi mengejar awak seluruh rumah nanti. sekarang pun dah sangat penat.

oh Kakal dah pandai naik walker. suka ye duduk dalam walker? rasa bebas ye? hmmmm, jangan bebas sangat ye. tapi Ibu boleh nampak Kakal tersangat happy. laju kenmain kalau duk dalam tu kan. tapi senang juga untuk Ibu. boleh kemas bilik, masak bubur Kakal, gosok baju. Kakal ok je duduk dalam tu. tapi kena hati² ok baby.

Kakal demam kan hari tu? Alhamdulillah dah baik dah. orang kata nak beralih bulan. kali ni yang paling mencabar sekali. rupanya Kakal nak tumbuh gigi. sekali dua pula tu, mesti sakit ye? takpe, be strong ok. Kakal kan boboy (teringat Nyang..)


ke tepi Ibu!
 Kakal ada misi menyelamatkan Baby Elly dari cengkaman Abi!


Gigih Ibu nak amek gambar ni tau

satu lagi kesukaan Kakal sekarang ialah membebel. ish ish, dari mana datangnya bakat membebel itu wahai anak? tolong jangan jawab dari Ibu ye. nnt Ibu rotan baru tahu. celik mata pagi² mesti nak kena tarik rambut Ibu dulu, pastu korek mata Abi pula. selagi tak bangun, selagi tu lah Kakal bebel kat telinga kan? rupanya tak sabar sabar nak main dalam walker.

berat Kakal as last week masa jumpa Doc Wati ialah 9.1 kg. Doc cakap ini pertama kali berat Kakal turun. turun 100 gram. sebab Kakal demam agaknya aritu kot.

sekarang Ibu tengah nak ajar Kakal clap clap. tapi nampak seperti masih blur lagi. takpe, usaha tangga kejayaan. bye bye pun dah boleh cuma masih samar-samar. bye bye ke menari tu?   *_______*

ok sekian dulu buat kali ini. next month Ibu tulis lagi ok sayang.

Ibu & Abi ♥ u so much. be good ok!

tata


28 comments:

  1. kakal sayang..nanti mummy ajar ckp "heppppp" okeh..heheheh

    ReplyDelete
  2. imaan dah pandai clap clap and suke membebel mcm kakal jugak. i tak kuat sembang. maybe ikut abi dia. +___+

    ReplyDelete
  3. fie baby elly tu adelah panggilan utk seseorang,.. sungguh tengiang² di tlinge ku.. hahahaha.. baby elly or daddy elly? ;p

    ReplyDelete
  4. mummy: pastu nanti dia 'hepppp' kat mummy. yessss!!

    ReplyDelete
  5. fad : good girl lah imaan! ye ke ni inut abi dia? hehe

    ReplyDelete
  6. cik nee: itu panggilan untuk bantal dia bercorak elly. daddy elly tu hantu mak limah tu!

    ReplyDelete
  7. wahhhh kakal makin lame makin ensem! nak jumpe awak lah.. x sabar nak ciyum peluk ketat kat si kakal.. next gath datang okeh! nanti x jeles2 lagik:P

    ReplyDelete
  8. Reen : itulah, kite jeles. insya'Allah next gath ok.

    ReplyDelete
  9. ala tayang anak mama....tak lama lagi kakal pandai jalan pulak...

    ReplyDelete
  10. mama lynda: nnt boleh ngorat kakak Betty tak? ahaaha

    ReplyDelete
  11. wah,kakal dh tumboh gigi..so sweet...:-0

    ReplyDelete
  12. yeay !
    kakal dh ade gg, lps ni siap la ibu..
    hihi.
    kene gigit jela.
    :D

    ReplyDelete
  13. haaaa....

    mamasha like la gg 2 batang tu. comel...la kakal

    bile qaish nak de gg jgak ni..huwaaa...qaish gigit jari mama dia tak sakit pun.

    ReplyDelete
  14. mamasha: qaish nak pandai jalan dulu kot sha. hehe.

    ReplyDelete
  15. ha... nnt mesti semua benda dia nak gigit

    ReplyDelete
  16. wah2 kakal.... chomel sgt2...nanti ajak ibu kite jalan2 ok :-)

    ReplyDelete
  17. acik gebus: mmg ye, semua benda nak masuk mulut, igt makanan gamaknye

    ReplyDelete
  18. ains : hehehe, jom jalan shame²..

    ReplyDelete
  19. wah..kakal da ade 2 batang gigi..alahai comey nyee...

    ReplyDelete
  20. cepat jugak kakal tumbuh gigi yer .. Alif dah 10 bulan dah.. sebatang pun lum ade lagik.. cume masa 8 bulan tue mmg dah gigih gerak dalam walker & dah merangkak sakan.. now dah stat nak memanjat sofa dah, clap2 pun dah pandai bile jue nyanyi lagu pok amai-amai....bye2 pun dah leyh sket2..risau sgt2..kalo berdiri takmo kite pegang2.. die nak berdiri sorang2.. see baby2 skang nie.. sgt advance kan.. mesti somel kan kakal dah ade gigi.. leyh bite ibu & abi selalu.. ibu & ayah alif masih selamat lagik nie.. ngee~..

    ** sonok tgk anak membesar depan mata kan... :)

    ReplyDelete
  21. wardah buat teg eyh. kt blog as.
    :D

    ReplyDelete
  22. nnti bila kakal dh start mrangkak.. fuh mmg penat.. mcm qaseh.. kejap kat depan..kjap kat dapur.. kita boleh kurus tau ols.. hehehe

    ReplyDelete
  23. jue : alif nak pandai jalan dulu la tu kot. so far masih selamat lagi ye. tunggu la nnt. hehe

    ReplyDelete
  24. rose : sekrang pon dah tak tekejar dah kite.

    ReplyDelete

welcome to preggieland dear