+ dag dig dug +

March 27, 2012

Tutorial : Threaded Commenting for Blogger

Salam Selasa,

Ye saya lambat masuk office hari ni kerana 2 perkara comel seperti di bawah.

Ariff Haikal


DAN

PORORO!

Tssskkkk.


Pukul 1 pagi menangis ajak keluar bilik. Sampai depan 'Bu, Pololo! Kak iwi (Ibu, pororo! Buka tv)' Mana ada Pororo tengah malam buta ni! Mak dia dah hampir meroyan. Sabar sabarrrr. Buka juga lah tv tu bagi dia tengok. Ibu tertidur sebelah dia. Sedar² nak dekat pukul 3 Kakal elok lagi tengok tv tanpa rasa mengantuk. Last² dia boring baru sebut Nak Susu.

Pagi ni Ibu dah macam zomba. Mengantuk giler!



Ok kembali kepada tajuk di atas.


Saya tahu saya terlambat. HAHAHA. Orang lain semua dah lama tahu. Tapi tak apalah. Sharing is Caring right? So, apa itu Threaded Commenting? Contoh adalah seperti dibawah :




Kira macam direct comment to any comment yang ada dalam entry kita. Best kan? Senang je terus reply bawah comment orang tu. HEHE.

So here's how to enable threaded commenting.

For Blogger's new interface user go to SETTING > POST & COMMENTS > and from Comment Location dropdown select Embedded.

For Blogger's old interface user go to “Settings > Comments” tab and select Embedded below post for Comment Form Placement.

Save!

Tunggu! Ada lagi satu step.

Next, Go to “Settings > Other” and select Full from the Allow Blog Feed dropdown.

For old interface, go to “Settings > Site Feed” tab and do the same as told for new interface.

Save!



Nak tahu lebih lanjut boleh refer SINI.
 
 
Selamat mencuba!!!
 
 
 
p.s: kepada rakan² yang tak berjaya lepas mencuba ni, maafkan saya kerana saya pun sedang mencari jawapan kepada kegagalan itu. huhu.
 

13 comments:

  1. baik ko carik jawapan kenapa kitorang gagal..fail subject kelas blog arini! :D

    ReplyDelete
  2. haishh dlu penah buat, tp xjd pun, nmpak delete je,
    pasni ni try lg, still same T________________T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala ye ke Na? Takpe nnt kita try cari jawapan k.

      Delete
  3. yay!! pia dh wat dh..mggu lps xsilap pia godek².. Kakal slalu kejut ibu camtu ye??hahaha..comell jeee...

    ReplyDelete
  4. belum cuba lagi..kalau jadi nnt kite roger2 eh hehehe..

    ReplyDelete
  5. ank sy pn pnh sekali dia tgk tv smpi kul 4 pgi..kami 2 nyenyak tido dia blh layan tv..adehhh esok pgi keju tpyh giler nkbngun..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, itulah pasal. Pagi2 susah nak bangun.

      Delete
  6. Kuatnya kakal berjaga..huhu..cam menarik jek tuto tuh..leh cb pasni..hehe

    ReplyDelete
  7. Kak fie, sue dh try dh..tp mission FAILED! kenape je..huhuhuhu

    ReplyDelete

welcome to preggieland dear