+ dag dig dug +

May 20, 2011

Ariff Haikal's 1st Birthday Bash!

Alhamdulillah my baby is now a toddler!

Selesai sudah majlis sambutan hari lahir Kakal. Actually plan dah lama cuma nak tunggu kata putus dari Menteri Kewangan sahaja. Bajet semua approved 2 minggu sebelum majlis. HEHE. Tema untuk majlis ialah Football!

Sebagai mak haruslah terlebih excited nak buat macam². Yelah anak sulung kan. Lagipun 1 st birthday, walaupun dia belum tahu apa² tapi nampak dia seronok siap tepuk² tangan lagi masa potong kek. Yang kelakarnya masa itu dia masih mamai sebab baru bangun tidur, terpaksa juga Ibu kejutkan sebab takut lama sangat orang tunggu nak potong kek.

Preparation banyak dibantu oleh team ChantekMoleq. Thanks Jaja & Eira Shah! Walaupun Jaja tak menang tangan dengan 2 orang hero keciknya tapi masih mampu memberikan outcome yang terbaik! Syabas Inspektor Shahab! Tak kurang juga terima kasih kepad Eira Shah yang dipaksa buat paper beg di minit² terakhir. HAHAHA. Siapa berminat boleh klik dekat link itu ok.

The party went well & ramai juga yang hadir. Tapi ada juga tak sempat nak jemput. Sehari sebelum hari kejadian tu I MC sebab migrain! HAHA. Cuaca di hari kejadian mula² OK, lepas itu sudah mula hujan dan cerah dan hujan semula sampai ke petang. Thanks a lot you guys. Especially to my BFF's Divas Lynda, Oni & Sally yang baru balik dari Terengganu. Tak sangka korang sempat datang ok. Memang kalau tak datang aku merajuk habis-habisan! HAHA. Maknam, hadiah kau tu Kakal buat macam kuda, itu sebenarnya binatang apa? HAHAHA. Tak lupa juga kepada Azne & Keba the Mebius! BFF lagi seorang merangkap BBF juga tidak dilupakan. Sproting habis kau satu family pakai baju Team Malaysia kaler biru itu, hemsem sangat Abang Aaron!

And also bloggers mommies yang sudi memeriahkan majlis even ada yang sampai lambat pun masih sempat lagi datang jenguk. Ada yang datang sekejap sebab ada majlis lain. Terima kasih banyak² to Jiha, Fizz, Xeea, Shazz, Dayu, Jue & Reen. Seronok dapat jumpa semua mommies & babies yang super cute! Raisya, Cha, Alif , Aqeef, Alfiy (cheeky tau Alfiy ni) & Eryna yang kecik tapi sangat aktif! Reen, lama gila kan laki kita borak. Entah apa lah yang diorang bualkan. Sampai hari hujan lebat pun tak hairan. Kakal sampai tidur bangun main sekali dengan Payin. HAHA.
Thanks to BBF ku Jue & Ezzy serta family in law yang banyak membantu juga. Thanks Nanny for the cupcake & also for coming. Saudara mara dan juga kawan² lama, kawan² dari Admin Team. Thanks korang!

And to orang kuat majlis..of course ABI..thank you baby! mmmuaaahhxx..


The Candy Buffet Table done by ChantekMoleq

Cake ini sedap sangat! Nek Mok kasi ni.

The Goodies

Cuppies!!


The Other Cake

One Happy Family at home!

The BFFs
Blogger Mommy Jiha with baby Aqeef (cilok dari Jiha)

Blogger Mommy Reen & Fahrin

Blogger Mommy Fiza & her baby Eryna

Blogger Mommies yang excited! Fiza, Jiha & Xeea.



Perbarisan Blooger Mommies (cilok dari Jue)
Dayu & Cha, Jue & Alif, Shazz & Raisya

Thank you so much!! It was fun, colourful & memorable moment for us! Kakal harus ingat ini semua OK!


33 comments:

  1. wah... ada lagi tak lebih2 kek bola tu utk untie??? hehehe

    ReplyDelete
  2. Ada no 1 tu je tinggal Auntie Gebus. haha~

    ReplyDelete
  3. Alamak bestnya!!! Sangat-sangat meriah okeh!!

    Happy 1st birthday, Kakal! :)

    ReplyDelete
  4. epi belated bday kakal..mama tak ajak untie ke?? ke untie terlepas..hehehe :P

    kalo ajak sory tak pegi..
    kalo tak ajak takpe lain tahun jangan lupa..

    mama bagi adiah apa?? :P

    ReplyDelete
  5. Tq Aishah..bila Aishah nak turun sini ni?

    ReplyDelete
  6. Ayu : uwaaa tuduhan melulu..hahaha ada la invite Ayu kat FB tp sgt last minit tau, hukhuk..

    ReplyDelete
  7. team football lain dr yg lain. i like =)

    kenangan utk kakal dah besar nnti. hepi 1 year old Kakal...

    ReplyDelete
  8. kak fie sowie kami xleh dtg sbb ade family day..huhu..tp pwezennye kemudian ye..w/end ni misi mencri..Happy birthday little prince..now dh 1 thun ye..lps ni tggu littleman lak ye..

    ReplyDelete
  9. wahhh...tema football,best gak ekk.. :)

    ReplyDelete
  10. cantiknya kek kakal dan nmpk sedap..2 pulak tu..
    reen nmpk cun..hehehhee
    apepun happy 1st birthday kakal yg hencem

    ReplyDelete
  11. wah,happeninglah birthday boy punya celebration ni.kek tu sgt cute.

    semoga kakal jadi anak yg berguna pada org tuamu,agama dan bangsa.


    p/s:pagi tadi nampak fie hantar kakal.comellah dia senyum.dah pandai lambai2 lagi.:-)

    ReplyDelete
  12. pia : socay, kakal memahami..lil man nnt kawan dgn Kakal ok :)

    ReplyDelete
  13. yatie : thank you auntie :)

    ReplyDelete
  14. fafau : eh fafau? hehe..best sebab sume sporting pakai jersey :)

    ReplyDelete
  15. yana: wah Reen je ke cun? menci

    ReplyDelete
  16. mama eryn: sori auntie tak sempat nak invite awak..ye ke nampak? nasib baik dia tak ngamuk pagi tadi

    ReplyDelete
  17. eppy bday to ariff haiqal .. cantik2 kek tuu .. sweet je .. 1st cake menawan ati akak .. :)

    waa ramai blogger BFF adik yg hadir ya .. sure lah meriah kan :)
    semoga ariff jadi anak yg soleh ya :))

    ReplyDelete
  18. mesti kakal ingat ibu!!
    nanti kakal selongkar blog ibu
    pastu baca sambil meleleh air mata
    trus peluk ibu ngan abi

    ReplyDelete
  19. Wah kek nampak sangat sedap!!

    Happy birthday dear Ariff Haikal :) Jadi anak yg soleh ye :D

    ReplyDelete
  20. HAPPY BIRTHDAY Kakal...
    Semoga membesar dengan penuh kecerian...!!!

    ReplyDelete
  21. Kite suka sgt beday kek Kakal. Sedappppppp! Cfu siap suh mintak tapaw tp segan aa. Heee cheese cake eh Fie? Beli kt mane aa?

    ReplyDelete
  22. kakal...apesal gambar kakak sally nampak beso.... iskkk...hehe sedap cheese cake kakal...☺

    ReplyDelete
  23. sedihnye xdpt dtg. sorry ye kakal =(

    ReplyDelete
  24. xeea : ala, napa tak cakap. malu² plak c-fu. hehe, MIL yang belikan.

    ReplyDelete
  25. Fad : its ok auntie Fad, bila lah nak jumpa Fad & Imaan kan?

    ReplyDelete
  26. kakak sally : sebab pakai jersey kot tu nampak besor gadang!

    ReplyDelete
  27. Wah best nye theme nih! Dapat idea dah nih! Hehehehe..

    ReplyDelete

welcome to preggieland dear