+ dag dig dug +

May 9, 2011

Almost 1~Countdown Part I

Tak sampai 2 hari lagi Ariff Haikal will turn 1. Ibu sudah mula terkenang kembali saat-saat Ibu nak lahirkan kamu. Tahun lepas di tarikh ini, Ibu dan Abi sedang berjalan-jalan dekat Sg. Buloh. Cari the perfect gift for Nenek Mok sempena Mother's Day. Abi nak cari bonsai katanya sebab Nek Mok minat bonsai. (Ibu sangat wonder di mana bonsai tersebut berada sekarang..hmmm..).


Bonsai tersebut.

Selepas itu, Ibu balik lepak dekat rumah Nek Mok. waktu ini Ibu masih kuat lagi tapi terfikir-fikir juga bila baru nak datang rasa sakit ni. Kalau dapat bersalin esok (masa tu 10.05.10) kan cantik? Ehehe. Abi pun cakap dia dah ready kalau Kakal nak keluar anytime from now. Wah, sudah dapat blessing suami, hati terus jadi gembira nak bersalin. Ibu usap-usap perut bisik dekat Kakal. 'Baby, boleh keluar dah, Abi dah ready.'

Tapi masih tiada tanda Ibu akan bersalin pun. Ibu redha sahaja dan masih menunggu.

Tunggu hingga esok hari pula.

Kira cam countdown la ni. Gatai~

16 comments:

  1. sonok kan mengimbau kenangan lalu yang manis2 tu. bila rasanya kakal nak ada kawan ek?

    ReplyDelete
  2. seronok kak iena. insya'Allah ada jalannya kak iena. sabar ok.

    ReplyDelete
  3. msti conok tkenang saat mengandung kn..kakal wil turn 1..trse cpt je mse blalu..

    kta semua doa yg terbaik tuk kak iena..

    ReplyDelete
  4. sangat cepat kan..tak terasa pun masa tu..

    ReplyDelete
  5. hehehe..adeh..tak lupa..walau bertahun² berlalu..tak caya?tanye mak² sendiri :)

    ReplyDelete
  6. Wahhhh sekejap sangat ms berlalu. Now turn ibu Kakal pulak debar nak prepare for Kakal's 1st celebration. (",)

    ReplyDelete
  7. sangratoo ku : hehehe nnt aku tnya ek..

    ReplyDelete
  8. Kak fie,tarikh bday kakal tu pia ade family day ngn fmly zz..alamak terlepas plak peluang nk g bday kakal..huhu..nnti aunty pia bg pwezen je ye..

    ReplyDelete
  9. dah lama akak x bercucuk tanam nie .. satu lagi sbb x minat jugak .. kalau balik kg tuu rajin lah tolong mak akak dan atuk bercucuk tanam :0

    ReplyDelete
  10. tak lama lagi dah nak sekolah..
    kakal 1st celeb kat mana??
    buat besday party tak??hehe

    ReplyDelete
  11. eh, sekejap je anak teruna aku tu dah besar!!

    ReplyDelete
  12. auntie pia : its ok, family lebih penting :)

    ReplyDelete
  13. wahida : hihih, kejap je kan Da.

    ReplyDelete

welcome to preggieland dear