+ dag dig dug +

December 20, 2010

Ibu Kembali

salam dears,

selamat sudah ber brainstorming selama 4 hari. sakit kepala woo. sebab bukan sekadar berkursus, siap pergi menziarah orang sekali. 

cerita & gambar kursus tu kemudian la saya letak. hari ini saya MC. now ada kat rumah bersama encik bobot. beliau sedang lena tidur di sebelah. Ibu je tak lelap² lagi dari pagi. biasalah, time anak tidur la mak dia ligat nak buat itu ini. ini mak dia tengah ligat nak hapdet pula ni. kerja rumah setel sudah. tinggal nak panaskan bubur Kakal je jap lagi.

bermula semalam menu bubur Kakal sudah ada perubahan. nasi+ayam+kurma. he loves it! mungkin ada kurma tu rasa manis² sikit kan. so minggu ni akan kekal menu itu. minggu hadapan Ibu google kemudian. hehe~

dan start esok Ibu akan bekalkan homemade bubur untuk Kakal. no more cerelac son! sila makan masakan air tangan Ibu awak ni. sebenarnye Ibu baru tahu boleh bawa masakan sendiri ke taska. masa mula² masuk dulu dengar² orang cakap takleh bawa food sendiri. aniaya betul kalau macam tu. 

cuma yang Ibu risau adalah time makan Kakal nanti. mampukah kakak taska tu bagi Kakal makan dengan baik? sedangkan Ibu kalau bagi Kakal makan pun udah rupe berperang. habis nasi atas baju, seluar Ibu pun ada. bumbo seat kat rumah Nyang pula tu. kan dah payah nak bagi makan. 

oh, esok kembali ke opish. malasnya, nak cuti boleh tak boss? 

hikhik..padehal cuti dah 0 dah.


8 comments:

  1. ibu kakal ada beli pape tak utk untie gebuss?? hehehe...

    gurau jek.

    ReplyDelete
  2. oit oit ibu ibu..meh cni duk wat kje..xmo cuti2..dhla tggalkn kakal lme2..hihihi...bosanyeeee hri ni...sje nk kaco kak fie...

    ReplyDelete
  3. RAINA PUN SUKA KALAU BUBUR DIA LETAK KURMA. KISMIS PUN. MUNGKIN SBB ADA RASA MANIS2 KOT FIE

    ReplyDelete
  4. auntie gebus : alololo, kita tak dan nak sopim tau kak. cian kitorang.

    ReplyDelete
  5. nurul : fie pon rasa camtu. sebab ada manis² tu dia suka.

    ReplyDelete
  6. ibu kakal...

    anda telah d TAG ...jom join contest si manja ku comel

    ReplyDelete
  7. mamasha : tq awak tag kita. :)

    ReplyDelete

welcome to preggieland dear