+ dag dig dug +

February 4, 2013

18 Years of Friendship & Counting :)

Assalamualaikum,

Pejam celik pejam celik dah almost 14 years tinggalkan alam persekolahan. But friends & memories still remains kan? Rindu sangat kat my fellow E.M.O.T.I.O.N.A.L. Yes, itu nama group kitorang masa sekolah. Takyah aku bagitau kenapa pun korang mesti dah dapat agak. Kitorang memang kuat EMO & banyak DRAMA sangat! So we decided to meet up at Delicious, Bangsar Village II semalam. Giler jam woh kat Bangsar tu. Lama gila tak pi sana.

Seriously otak masing² masih mereng seperti dahulukala. Yang memang jenis banyak cakap macam Kikie, Eina, Mell & Nana memang tak berubah. HAHAHAHAHA. Especially Eina! Kahkah. Mainur, Yan, Ninie & Zue maintain. Kitorang sama kelas since form 1 till form 3 kecuali Eina & Zue. Diorang anak angkat. Hihi. 3 of us dah beranak-pinak, 1 is going to get married very soon & the rest is still single. The reason kitorang jumpa jumpi ni pun sebab Nana nak edarkan kad kahwin, Eina is going to Dubai to be with her darling husband yang kena posting ke sana & also to celebrate Yan's birthday.

Masa sekolah² kan suka buat buku autograph (bajet ramai peminat) Kikie pun bawalah dia punya buku. Penuh woh gambar KRU, siap cover pun muka depa. Sekali tanpa disangka-sangka the KRU brothers & family lunch dekat situ juga u olls! Ahkak tak sempatlah jumpa mereka tp Kikie & Mell siap tunjuk buku autograph yg penuh muka KRU and suruh diorang sign dalam tu. Kebetulan sgt u olls. 


TAPI!


Kebetulan yang paling best adalah....INI!!!




DANGGGGGGGGGGGG!!!
ini baru namanya sehati sejawa
KAHKAH!

Apa gelak²?! Hahahaha. Kelakar gile macam mana kah boleh sama. Mula² dah nak pi tukau seluar lain tapi bila fikir balik 'Alah why not pakai sama je..bukan selalu' Mell replied 'Kalau kena gelak nanti aku salahkan kau!'. BAHAHAHAHA. Mana ada orang gelakkan kita kan Mell? :P

Gosip punya gosip terkeluar satu cerita masa sekolah ;

'Ko ingat tak Fie, ko tipu cikgu?'

'Mana ada! Aku baik ok!' (in denial) 

"Ko tak ingat ke? Ko cakap kat cikgu tudung ko tersangkut kat pokok?!!"


HAHAHAHAHAHAH


Kenapa lah diorang ni ingat kes tu? Sebenarnya ada satu hari tu tudung kotor gila kesan tertidur dalam bas Len Seng. Jadi masa tu masih jahil (dan saya tidak berbangga dengan kejahilan tersebut) maka togel kan je kepala. Bila cikgu tanya mana tudung awak? Saya jawab 'Terbang, tersangkut kt pokok'. HAHAHAHAHA. Kenapa cikgu tu percaya pun aku tak tau sampai sekarang. Maafkan saya cikgu.

Kesimpulannya, sayang korang sangat! Thank you for the sweet memories. Friendship remain & will never end....katenyerrrrrrrrrrrrr! 


Lisa & Yusry.

Yang diraikan.
Yan, Eina & Nana.

Kikie & Eina

Crazy bunch

Jangan himpit anak aku woi!

Nana the gojes bride to be.
Kawan dari darjah 1.

Tokey tudung, Eina, Sila lawat FB page beliau : Kalila Malaysia.
The organizer
Well done Kikie!



6 comments:

  1. amboi kak jem, makin lama makin vogeh!

    ReplyDelete
  2. org kurus, pakai ape pon lawo
    *bunyi2 jeles disitu* :p

    ReplyDelete
  3. sonoknyer jumpa kawan lama... kelakar lak suar leh sama :P

    ReplyDelete
  4. lawa suar kau wehhh
    tapi laki aku x approved lak nak beli suar gini

    ReplyDelete

welcome to preggieland dear