+ dag dig dug +

October 7, 2011

On Diet Issue

Salam Jumaat penuh barakah atas kalian semua. Moga hari ini lebih daripada semalam. Mari mulakan hari dengan senyuman tak lekang di bibir.

Sebelum saya teruskan hari dengan Meeting ICC yang tak berkesudahan sekejap lagi, baiklah saya membebel sepatah dua perenggan buat hari ini.

Buat masa sekarang sedang menjalani Program Diet 100 Hari bersama Geng Ukhuwwah Blogger di FB. Dah nak dekat sebulan juga lah rasanya program ni bermula. So far oklah ada penurunan. Tapi dia macam turun naik gittew.

Nafsu serakah terhadap makanan ini memang agak susah la untuk dibendung. Lebih² pula dengan jemputan rumah terbuka Syawal lepas kan. Jangan kata Syawal, Zulkaedah ni pun ada lagi orang buat rumah terbuka yerp. Meriah gittew.

Geng Diva pun nak buat program diet juga. Tapi makin lama tengok macam makin suam² je semua berdiet (termasuk si penulis).


No rice for today!

No more fast food!

Nak puasa la esok.


Demikian adalah ayat² biasa kita dengar dari mulut masing². Hahaha harammmm tak buat pun. Gelakkan diri sendiri. Maka, kita redha jelah kalau berat badan kita macam gini. Dah 7 tahun kerja kat sini, memang gitulah. Makan, makan, makan aja kerja kita.

Tak mengapalah asal kita semua bahagia & happy!



Lagi happy kalau dapat gomol budak ini!






28 comments:

  1. hehehehheh
    seronok dah ada anak kan

    ReplyDelete
  2. pja pn x start2 diet...cmno la nk start nye..anak makan kte makan...anak x makan..kte makan jugak...wahahahahha...anak x abis kte abiskan jugak...

    ReplyDelete
  3. fie x demok mane..xpe...dimaafkan..ekeke

    fie, kite da tukar url blog tau http://teppeilifejourney.blogspot.com/

    do visit ya! =p

    ReplyDelete
  4. cik mai pon da start mendiet...huhu..asik makan je kejenye....berat pon da mencecah 60kg..aiyakkk!!!!

    ReplyDelete
  5. fie tak gemuk laa..nak diet apenye??

    ReplyDelete
  6. hahaha...aduh aduh..batal batal..aku rasa mcm nak panjangkan 100 hari ke 200 hari?boleh? maken tembun duk adaaa :P

    ReplyDelete
  7. foofie, ko mengandung la.. lepas bersalin kan kena pantang.. sure kurus punye.. makan kena disiplin ala2 tentera kan.. misti berjaya la punye pun... hahahaha..

    ReplyDelete
  8. mana kamu?

    naper tak naik t.22 haaaaa


    ^_@

    ReplyDelete
  9. erm... selamat hari jumaat sis ..seronoka da anak... :D

    ReplyDelete
  10. bagi sket pipi kakal dan peha dia tu kat saya boleh?hehehhe..:p

    ReplyDelete
  11. tu la awk x gemuk la. x payah diet ok =)

    ReplyDelete
  12. Anumm : sgt! akak doakan anum cpt2 ok.

    ReplyDelete
  13. Pja : itulah pja, memang takleh la camni. dia makan kita makan.

    ReplyDelete
  14. Ena : ye ke tukar? ok sekarang fie updet!

    ReplyDelete
  15. bes la kalo i makan pun leh tembam bambam semua..tapi sadly badan tak naik2 jugak..ishhh..tapi still bersyukur sebab sihat & takda sakit apa2..

    memang gomol anak bessss..lapan ploh kali cium pun tak puas..hehehe :P

    ReplyDelete
  16. haha fie ni gambar kat umah hakkaN kan

    ReplyDelete
  17. sangratoo : kau gittew lerrr.hahaha.

    ReplyDelete
  18. pekjah : nak but not now...coi lah kau ni.

    ReplyDelete
  19. Acik gebus : im not going..malasss. hahaha.

    ReplyDelete
  20. Nurul : ada benjol sikit sana sini.uhuk.

    ReplyDelete
  21. Afni : Uhuk, ok ok nak maintain jep.

    ReplyDelete
  22. Sally : Iye, rumah HakkaN yang hebat.

    ReplyDelete

welcome to preggieland dear