+ dag dig dug +

September 13, 2011

Open Houses Day 1

Day 1 adalah bersamaan dengan hari Sabtu 10 September yang lalu. Banyak undangan yang diterima. Terima kasih pada yang sudi menjemput.

Tapinya, saya budak masih bersekolah. Pagi masih kena pergi menghadap lecturer sampailah tengahari. Maka tak semua jemputan dapat dipenuhi. Sorry Raisya sayang, Auntie tak dapat datang celebrate birthday awak. Auntie blow kisses dari kejauhan sahaja ye?

Rumah pertama adalah rumah bos saya di Segambut. Jalan adalah sangat gila punya sesak. Tak sangka kat situ boleh sesak sampai begitu sekali. Nak ikut short cut tak tahu, nasib baik tiba² nampak kereta Mrsbardjahat dekat depan kami. Terus lah 'I will followwwww youuuuuuu'....

Sebahagian warga admin (kecuali yang duduk bertenggek tepi sofa tu). Tuan Rumah yang didepan berbaju kurung berambut paras bahu. Anak sudah 2 badan menten slim gitu.
Jeles I.

Budak yang mood kureng sebab baru bangun titon

Terima kasih boss! Makanan sedap sangat sampai tak boleh tolak nasi tu. Fuhhh, sedap gilos.

Then, off to second house for the day. Dekat je tak jauh pun. Seremban je pun. Tak jauh kan? (Blergghhhh) Hubby nak ikut highway LEKAS jadi kena menuju ke Cheras. Cheras kan memang tempat segala kesesakan. Mengadap jalan sesak je dah nak dekat 1 jam. Nasib baik rumah kawan hubby maka dia tak boleh lah bebel kan. Redha je la. Sampai Seremban dalam pukul 5 lah begitu. Lepak pun tak lama, pukul 6.30 kami dah berangkat pulang.

Bermesra dengan baby Aliff. Beza 2 bulan je dengan Kakal ni.

Kakal, Kakak Alisa & Abang Akram

Bila enjin dah panas macam nilah Kakal.
2 orang tu memang cousin Kakal pun.
HEHE.

Kakal suka sangat dengan cookies Auntie Fiqa ni sampai dia tapaukan cookies tu untuk Kakal.



T______T

Alhamdulillah jalan tak berapa sesak masa nak balik. Auntie Ita ikut sekali balik dengan kami. Kenmain galak Kakal main dengan Auntie Ita dia dalam kereta. Terjerti-jerit dia padahal baru jumpa tapi dah mesra.

Okeh, off for now. Esok kita sambung Open House Day 2 ok?

Tata.



p/s : selamat berpuasa kepada yang berpuasa ganti dan puasa 6. sama² lah menahan diri dari lapar dan dahaga serta dugaan² lain di bulan bukan Ramadhan ini. hehe.

18 comments:

  1. bakpe la geram snagat tgk kakal ni..
    geram nk tgk live, mau cubit2 pp die..

    ReplyDelete
  2. saya dah cubit die..saya dah geget die..heheheheeh~

    ReplyDelete
  3. seronoknya OH sana sini .. makanan pun banyak kan :)

    ReplyDelete
  4. kakal..meh kat untie..emmm nak golek2 ngan kakal je rasa...

    ReplyDelete
  5. kakal mmg gebus comey betul. dpt jumpa kejap je dah terserlah kegebussan nye. hihihi.

    byk kan open house kena pi. at least fie dpt gak pergi. kite ni satu pun belum sempat. =(

    ReplyDelete
  6. Yana : kalau dtg KL bgtau ok, atau kalau kita ke Kuantan kita bgtau :)

    ReplyDelete
  7. chichi : nnt Kakal dtg jumpa Auntie ok :)

    ReplyDelete
  8. Fad : Time bday Raina kan? Ala dah lamanya tak jumpa Imaan.

    ReplyDelete
  9. Nurul : sangat! jumpa kat rumah Ena ok.

    ReplyDelete
  10. kakal, untie nak pinjam jam benten tu buleh?

    ReplyDelete
  11. kakal yg comey putih gebu dan bambam.rasa tak puas jumpa ari tu.takpe,nnti kita jumpa lagi kat umah betty.siaplah kakal.hehhehe.

    ReplyDelete

welcome to preggieland dear