+ dag dig dug +

October 24, 2012

Finally!!!!

Assalamualaikum,

We have been married for 3 years now. Believe it or not, kitorang takde wedding album selama ini. Sehinggalah semalam, impian saya untuk memiliki album perkahwinan sendiri telah dimakbulkan. Alhamdulillah, thank you Allah (lagak macam menang award please.)

Kenapa takda album kahwin?

Begini ceritanya, masa kitorang kahwin dulu, bajet punya pasal tak hired un any professional photog to cover our wedding. Hanya minta tolong kawan² photog Suami sahaja with a very low budget. Yes I know, walaupun Suami sendiri photographer katanyaaaa tapi gambar kahwin duduk dalam pc sahaja selama ini. Tak sempat buat apa pun. Sampailah pada suatu hari yang hening, Groupon yang awesome dalam menghabiskan duit dalam bank orang sebab senang nak beli apa kau just click-click. Walllahhh, barang sampai atas meja kau. Sampai abang² PAP sini perli lah 'Ni mesti kau beli tudung kan?' HOHO

Ok berbalik kepada Groupon tadi, satu hari diorang ni buat deal photobook lah pulak. Ok saya belilah satu. Masa itu photobook deal by Pixajoy. Nak dijadikan cerita, lupa redeem sampai dah expired! My bad lah. Lepas itu, ada lagi deal kali ini dari Photobookmart. Ok klik klik beli lagi. Dah nak sampai tarikh expired baru sempat redeem. Software diorang pun senang nak guna. Dah siap template kita just masukkan je gambar yang kita suka. Nak tukar background ke apa itu suka hati kita. Lain daripada Pixajoy dia tak de ready template so agak renyah disitu.

Kami send out order on 11 oct 2012 dan semalam tadaaaaa dah boleh collect. Oh ye, boleh buat self collect atau delivery. Puas hati jugalah, bolehlah daripada tak ada album kahwin langsung kan. Sesiapa berminat sila lah. Groupon tengah buat deal lagi tu sampai hujung bulan ni kot. 

Maaf kualiti gambar hp sangat low. Eh ni kamera hp suami, kata sony hebat sgt? Hewhewhew..








7 comments:

  1. cantik!! gambar pengantin tu lagilah cantik!!

    ReplyDelete
  2. Mak aihhh canteknya...bapa RM nehs?ke free je?mcm hasil kerja ribu riban je gayanya...terbaek!

    ReplyDelete
  3. gorgeous! superb! cantik!
    gambar tu yg paling cantik sekali.
    pandai photog tu amik gambar :D

    ReplyDelete

welcome to preggieland dear