+ dag dig dug +

June 5, 2012

Siri Bercakap Dengan Kakal Part I

Ibu : Kakal, hari ni pergi school ok?

Kakal : Nak rumah nenek!!

Ibu : -___-


********************


Abi : Abi hantar terus pi school k. Ibu dah lambat masuk office ni.

Kakal : Takmo, nak opis Ibu dulu. Makan acik dulu!

Abi : Takyahlah dah lambat ni. Abi berhenti sini je k

Kakal : Takmooo, masuk sana (sambil tunjuk parking basement office Ibu)

Abi & Ibu :  -_____-



*******************


Ibu : What is your name?

Kakal : Kakallllll (sengih)

Ibu : How old are you?

Kakal : Kakallllllll (sengih sambil buat peace)

Ibu : -____-



********************


Ibu : Allahumma salli 'ala Muhamm...

Kakal : ....mad!

Ibu : Tibbil qulubi wadawa i...

Kakal : ....aaaaaaaa.

sampai habis dia sambung hujung je..
jadi lah buat permulaan.


**********************


Ibu : Sudah cukup cukup sudah... (nyanyi)

Kakal : Ukuppp ampai ini ajaaaa (Cukup sampai sini saja)

Ibu : ^___^


*********************


Itulah orang kata, budak masa kecil jangan selalu tegur 'Lambatnya bercakap, lambatnya bercakap'. Sekarang dah banyak mulut semua orang tak larat pula melayan. HAHA.

Jangan risau kalau anak tak pandai cakap lagi. InsyaAllah, sampai masanya bercakaplah dia. Anak² ni lain² development dia.

^____^


Have a nice day!


PEACE Y'ALL!





19 comments:

  1. ala cutenya perbualan nie sis

    ReplyDelete
  2. hahaha aku setujuu..tak laratttt nak melayannn khennnn :P

    ReplyDelete
  3. rafique belum boleh buat sentence.word by word lagi..

    ReplyDelete
  4. org kata mcm tu gak tp maknye mmg xsabar nk dgr anak bercakap..skrg ni husna bunyi ujung2 gak kadang xphm ape, iya kan aje la..kakal nmpak makin bulat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, mula2 mcm tu lah Yana. Takpe slowly :)

      Delete
  5. Ala comelnya kan..... Kakal kakal petah betul... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sikit je Eila. Kadang2 tak faham juge :)

      Delete
  6. Sy takde hal pun klu Aydin lambat bt tu ni. Lagi sy kate die bijak, pandai. Lagi cpt die bijak, pandai. Hahahahaha.....

    Boleh geng dgn Aydin la si Haikal nie. Heheheheheh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul! Tak kisahlah kan lambat ke cepat ke. Jom masuk geng!

      Delete
  7. ayoyoy..anak haku lambat nyer nk bercakap..next month dh 2 taun..adudud..

    ReplyDelete
  8. ala comelnya perbualan antara ibu dan anak..hehehe..
    biasa la tu kak, lain budak, lain development dia..
    x bole dibeza2kan.. :D

    ReplyDelete
  9. As salam Wardah/Fie,

    Setuju! Tak perlu kita bandingkan anak2 kan :))

    Kakal so sweet terbayang-bayang cara dia bercakap tu tau! :)))

    ReplyDelete
  10. Hehehe cute la kakal..pandai pulak nyanyi tu..suka gak nyanyi lagu tu kat danial..

    ReplyDelete
  11. memang time dia pelat nak blajar cakap ni laa yang paling besh nak melayan...terhibur hati kan

    ReplyDelete

welcome to preggieland dear