+ dag dig dug +

September 13, 2013

Trip to Penang-Part II, The Gurney Resort Hotel & Residences, Penang

Assalamualaikum,

Sambung dari entry lepas : PART I

Setelah survey punya survey maka kami pilih untuk stay di The Gurney Resort Hotel & Residences. Nak dijadikan cerita, sehari sebelum kitorang pergi ni ada kes ribut yang melibatkan kemalangan nyawa kat Penang. Memang ribut sangat kuat masa tu. Tapi kami teruskanlah juga trip ni sebab dah buat booking semua kan.

Alhamdulillah, cuaca sangat baik bila kami sampai di Penang. Tapi kesan-kesan ribut tu memang banyaklah. Pokok tumbang sana-sini. Wayar berselirat atas jalan. Huhu. Betul-betul depan hotel pulak tu. Ada sedikit gusar di hati tapi kami tawakal saja.

Muka bosan tunggu Jaja checkin

Kiddos

Lobby
Look at Aydin. Cheeky boy.







View from our room


The best part of the hotel.
Kids Pool! Siap ada mushroom bagai lah haiii.
Rate dia per night rasanya dalam MYR200++. Not bad for a pool view room. Hotel ni situated kat Gurney Drive. Jalan terus je boleh sampai lah Gurney Drive yang famous dengan hawkers tu. Memang 5 minutes drive je dari hotel. Recommended. Breakfast pun banyak pilihan.

Sila jangan tertipu.
Diorang saja je pretend tidur.
Boysss!!!

Till then, salam.




6 comments:

  1. hey..afiq nampak real..yg lagi dua org tu..hahahah~

    ReplyDelete
  2. Hai dear..bestlah blog awk..penuh warna warni kehidupan..jemputla ke blog saya dan kita bertukar-tukar link pulak..:)
    http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. comel je bebudak tu pura2 tido..CUTE!

    ReplyDelete
  4. nice hotel ni...hmm..tp tu la sy klu nextime nk gi sini lg,mmg kna ade local people yg tlg tnjuk jalan,klu tak,kuar hotel tgahari..blk hotel mlm ler..sbb sesat..grrrrr..haha

    ReplyDelete
  5. Bestnyer... Asben keje bawah tu jer.. Tp xpnaah nak merasa duk hotel ni..kikiki

    ReplyDelete

welcome to preggieland dear