+ dag dig dug +

July 16, 2010

penangan mantra

letih. sakit pinggang kita.

baru balik dari brem mall, kepong. hari ni teman cik nee yang mengidam nak nengok wayang. linda & jue pun ada sekali. hari ni Geng Divas berempat saje. hehe.

cik nee teringin sangat nak tengok filem seram yang baru tu, Mantra. kami yang lain ni mengekor je lah. lagipun hari Jumaat kan rehat lama. memang sempat la.

sampai-sampai brem mall terus tuju kaunter tiket tu. sebabkan dah lambat takut cerita tu dah start, kitorang terkejar-kejar lah sikit. beli tiket, tapi tiket nya tak dapat. hahaha. so main masuk je. adik tu kata boleh duduk je seat mana-mana sebab takda orang pun.

saya dengan lin jalan depan. cik nee bersama jue belakang kami. dari luar pintu wayang tu dapat dengar cerita tu dah start. suara tu menyeramkan. gila ah! sangat seram sampai saya dengan lin terbehenti kejap. macam nak ke tak nak masuk ni. haha.

dalam wayang tu pun dah gelap dah. yelah cerita dah mula kan. si linda punyalah takut, siap tarik tangan saya sambil berlari cari seat dalam wayang tu. tah mana-mana kitorang duduk pun tak taulah. bukan seat kitorang pun. hahaha. popcorn linda yang penuh tu sampai tinggal separuh lah sebab terjatuh agaknya masa berlari cari seat.

cerita tu takdelah seram mana. tapi macam terkejut-terkejut. menyampah tau. boleh kena heart attack i. nasib baik bawak shawl. agaknya 20% dari cerita tu je yang saya tengok betul-betul. yang lain semua tengok dari sebalik shawl. linda lagi lah. sampai tak cukup shawl dia tu nak cover muka yg ketakutan.

adeh deh. sakit perut ketawa.

to u olls,

linda, rugi bayar tiket 8 hengget. kau bukan tengok sangat pun. hahaha.
jue, kau over kan. jerit kuat gila. hehehe.
cik nee, puas dah hati dapat tengok? lain kali sila pilih cerita komedi ke romantik ke. :p

7 comments:

  1. lindaaaaaaaa!!!!!!!! len kali bwk slimut je la tutup muka.. haha. ;p

    jue.. ko mkn popcorn smbil jerit kn. ;)

    fie.. wangi x bau ketiak tu linda teperuk kt ketiak fie je.. hahaha..

    lawak lawak.. ;)

    ReplyDelete
  2. wangi gila..rexona ok! siap berlaga-laga kepala ni. gila. haha

    ReplyDelete
  3. lor takut tgk cite seram ker.....

    ReplyDelete
  4. takut la yati.seram tau.haha

    ReplyDelete
  5. hee comelnya haikal kt sebelah tu..geram tgk pp dia..slm pelok cium dr aunt!!

    ReplyDelete
  6. ok..nnt ibu dia ciumkan..hehe

    ReplyDelete
  7. aku tak ble bla ngk cite seram melayu..cam laha~..hehehe..aku saja jerit kuat2 supaya 2-3 couple dlm tu tersedar dari "lamunan asmara" dorang.. :p

    ReplyDelete

welcome to preggieland dear